T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından 2. ve 3. sınıf öğrencilerine staj bilgilendirme konferansı düzenlendi. Konferansta, Doç. Dr. Serdar Eren staj yapılabilecek işletmeler ve CV hazırlama hakkında; Öğr. Gör. Erdoğan Bozan ve Öğr. Gör. Fatih Yıldırım staj deneyimleri konularında; Arş. Gör. Kübra Kırbaç ise staj öncesi, süreçte ve sonrasında yapılması gereken işlemler hakkında detaylı bilgiler verdi.
03.12.2024 tarihinde Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Özkan Demir'in Profesyonel Mutfak Yaşamına Giriş dersi kapsamında Pirge Bıçak Akademisi semineri gerçekleştirildi. Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aslı Boru İpek, Fakültemizin akademisyen ve öğrencilerinin katılım sağladığı etkinlikte Pirge Temsilcisi Fırat Erbil, bıçağın yapısı, tutuş şekilleri, mutfakta kullanıldığı yere göre çeşitleri, renk kodlamaları, doğrama tekniklerinde bıçağın önemi, pastacılıkta kesici aletler, bıçak bilenirken dikkat edilmesi gereken noktalar ve bıçakların temizlenmesi konusundaki bilgileri öğrencilerle paylaştı. Etkinlik esnasında konuyla ilgili Erbil'in yönelttiği soruları doğru bilen ilk 3 öğrenciye Pirge bıçaklarından hediye edildi. Etkinlik, Dekan Yardımcımız Aslı Boru İpek'in Fırat Erbil'e teşekkür belgesinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.
23 Mayıs 2024 tarihinde Fakültemiz Konferans Salonu'nda Türk Mutfağı Haftası kapsamında Doç. Dr. Serdar Eren ve Doç. Dr. Kansu Gençer moderatörülüğünde "Kütahya Mutfağının Pazarlanması" isimli söyleşi gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Prof. Dr. Rahman Temizkan ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Doç. Dr. Olcay Kılınç konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye; Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Boz, Kütahya İl Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katılım sağladı. Söyleşide, Türk Mutfağı'nın dünden bugüne gelişimi, zenginlikleri, tanıtılması, pazarlanması ve korunması için yapılabilecekler, coğrafi işaret sistemi, somut olmayan kültürel mirasımızın sürdürülebilirliği konularında bilgi alışverişinde bulunuldu. Bunun yanı sıra Kütahya Mutfağı'nın tarihsel süreci ve geleneksel tarifleri, güçlü veya zayıf yönleri, tanıtımı için yapılabilecekler hakkında bilgiler verildi. Söyleşi sonrası konuşmacılar öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Söyleşi, konuşmacılara katılımları için teşekkür belgesinin verilmesinin ardından sona erdi.
Güncel duyuru bulunmamaktadır.
19 Eylül 2025, Cuma - 317 defa okundu.
19 Eylül 2025, Cuma - 197 defa okundu.
22 Eylül 2025, Pazartesi - 428 defa okundu.
17 Eylül 2025, Çarşamba - 360 defa okundu.
Üniversitemizin kalite süreçleri ve paydaş iş birliklerini geliştirmek amacıyla yaptığı kurum ziyaretleri, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın da katılımıyla sürüyor.
17 Eylül 2025, Çarşamba - 294 defa okundu.
Üniversitemiz, İsveç’te düzenlenen EAIE 2025 Konferansı ve Fuarı’nda uluslararası alanda yer aldı.
17 Eylül 2025, Çarşamba - 279 defa okundu.
Üniversitemizin geleinde yangın güvenliği kapsamında düzenlenen tatbikatlardan biri Rektörlük binamızda gerçekleştirildi.
17 Eylül 2025, Çarşamba - 308 defa okundu.
DPÜ Yabancı Diller Yüksekokulumuz, yeni dönemde hazırlık sınıfına başlayan öğrencilerimiz için oryantasyon programı gerçekleştirdi.
17 Eylül 2025, Çarşamba - 216 defa okundu.
Üniversitemiz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının hibesiyle temin edilen dış mekan atık kutularını teslim aldı.
14 Eylül 2025, Pazar - 3364 defa okundu.
Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, 2025 YKS ile Üniversitemize yerleşen öğrencilerimizi Kütahya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde karşıladı.