T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından 2. ve 3. sınıf öğrencilerine staj bilgilendirme konferansı düzenlendi. Konferansta, Doç. Dr. Serdar Eren staj yapılabilecek işletmeler ve CV hazırlama hakkında; Öğr. Gör. Erdoğan Bozan ve Öğr. Gör. Fatih Yıldırım staj deneyimleri konularında; Arş. Gör. Kübra Kırbaç ise staj öncesi, süreçte ve sonrasında yapılması gereken işlemler hakkında detaylı bilgiler verdi.
03.12.2024 tarihinde Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Özkan Demir'in Profesyonel Mutfak Yaşamına Giriş dersi kapsamında Pirge Bıçak Akademisi semineri gerçekleştirildi. Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aslı Boru İpek, Fakültemizin akademisyen ve öğrencilerinin katılım sağladığı etkinlikte Pirge Temsilcisi Fırat Erbil, bıçağın yapısı, tutuş şekilleri, mutfakta kullanıldığı yere göre çeşitleri, renk kodlamaları, doğrama tekniklerinde bıçağın önemi, pastacılıkta kesici aletler, bıçak bilenirken dikkat edilmesi gereken noktalar ve bıçakların temizlenmesi konusundaki bilgileri öğrencilerle paylaştı. Etkinlik esnasında konuyla ilgili Erbil'in yönelttiği soruları doğru bilen ilk 3 öğrenciye Pirge bıçaklarından hediye edildi. Etkinlik, Dekan Yardımcımız Aslı Boru İpek'in Fırat Erbil'e teşekkür belgesinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.
23 Mayıs 2024 tarihinde Fakültemiz Konferans Salonu'nda Türk Mutfağı Haftası kapsamında Doç. Dr. Serdar Eren ve Doç. Dr. Kansu Gençer moderatörülüğünde "Kütahya Mutfağının Pazarlanması" isimli söyleşi gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Prof. Dr. Rahman Temizkan ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Doç. Dr. Olcay Kılınç konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye; Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Boz, Kütahya İl Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katılım sağladı. Söyleşide, Türk Mutfağı'nın dünden bugüne gelişimi, zenginlikleri, tanıtılması, pazarlanması ve korunması için yapılabilecekler, coğrafi işaret sistemi, somut olmayan kültürel mirasımızın sürdürülebilirliği konularında bilgi alışverişinde bulunuldu. Bunun yanı sıra Kütahya Mutfağı'nın tarihsel süreci ve geleneksel tarifleri, güçlü veya zayıf yönleri, tanıtımı için yapılabilecekler hakkında bilgiler verildi. Söyleşi sonrası konuşmacılar öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Söyleşi, konuşmacılara katılımları için teşekkür belgesinin verilmesinin ardından sona erdi.
Güncel duyuru bulunmamaktadır.
20 Kasım 2025, Perşembe - 349 defa okundu.
21 Kasım 2025, Cuma - 234 defa okundu.
21 Kasım 2025, Cuma - 330 defa okundu.
19 Kasım 2025, Çarşamba - 110 defa okundu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Türkiye’nin farklı üniversitelerinde gerçekleştirilen Ufest, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin ev sahipliğinde öğrencilerle buluşuyor.
19 Kasım 2025, Çarşamba - 194 defa okundu.
Üniversitemizde idari personelimize yönelik Kıdemli Mevzuat ve Eğitim Uzmanı Serdal Belek tarafından kamu ihale mevzuatı, sözleşme yönetimi konularında kapsamlı bir eğitim verildi.
19 Kasım 2025, Çarşamba - 130 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen ve il protokol üyelerinin katıldığı Hatıra Ormanı Fidan Dikim Töreni’nde Üniversitemizi temsil etti.
17 Kasım 2025, Pazartesi - 343 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Özbekistan’ın yükseköğretim kurumlarından Kemaliddin Behzat Ulusal Sanat ve Tasarım Enstitüsü arasında akademik ve sanatsal alanlarda iş birliğini geliştirmeyi amaçlayan protokol imzalandı.
17 Kasım 2025, Pazartesi - 485 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası İpek Yolu’ndan Anadolu’ya Yaşayan Miras Motiflerimiz Sempozyumu’nun açılış töreni il protokol üyeleri ve uluslararası davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
13 Kasım 2025, Perşembe - 911 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası, Tavşanlı Meslek Yüksekokulumuz ve Tavşanlı Belediyesine ziyarette bulundu.