T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından 2. ve 3. sınıf öğrencilerine staj bilgilendirme konferansı düzenlendi. Konferansta, Doç. Dr. Serdar Eren staj yapılabilecek işletmeler ve CV hazırlama hakkında; Öğr. Gör. Erdoğan Bozan ve Öğr. Gör. Fatih Yıldırım staj deneyimleri konularında; Arş. Gör. Kübra Kırbaç ise staj öncesi, süreçte ve sonrasında yapılması gereken işlemler hakkında detaylı bilgiler verdi.
03.12.2024 tarihinde Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Özkan Demir'in Profesyonel Mutfak Yaşamına Giriş dersi kapsamında Pirge Bıçak Akademisi semineri gerçekleştirildi. Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aslı Boru İpek, Fakültemizin akademisyen ve öğrencilerinin katılım sağladığı etkinlikte Pirge Temsilcisi Fırat Erbil, bıçağın yapısı, tutuş şekilleri, mutfakta kullanıldığı yere göre çeşitleri, renk kodlamaları, doğrama tekniklerinde bıçağın önemi, pastacılıkta kesici aletler, bıçak bilenirken dikkat edilmesi gereken noktalar ve bıçakların temizlenmesi konusundaki bilgileri öğrencilerle paylaştı. Etkinlik esnasında konuyla ilgili Erbil'in yönelttiği soruları doğru bilen ilk 3 öğrenciye Pirge bıçaklarından hediye edildi. Etkinlik, Dekan Yardımcımız Aslı Boru İpek'in Fırat Erbil'e teşekkür belgesinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.
23 Mayıs 2024 tarihinde Fakültemiz Konferans Salonu'nda Türk Mutfağı Haftası kapsamında Doç. Dr. Serdar Eren ve Doç. Dr. Kansu Gençer moderatörülüğünde "Kütahya Mutfağının Pazarlanması" isimli söyleşi gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Prof. Dr. Rahman Temizkan ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Doç. Dr. Olcay Kılınç konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye; Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Boz, Kütahya İl Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katılım sağladı. Söyleşide, Türk Mutfağı'nın dünden bugüne gelişimi, zenginlikleri, tanıtılması, pazarlanması ve korunması için yapılabilecekler, coğrafi işaret sistemi, somut olmayan kültürel mirasımızın sürdürülebilirliği konularında bilgi alışverişinde bulunuldu. Bunun yanı sıra Kütahya Mutfağı'nın tarihsel süreci ve geleneksel tarifleri, güçlü veya zayıf yönleri, tanıtımı için yapılabilecekler hakkında bilgiler verildi. Söyleşi sonrası konuşmacılar öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Söyleşi, konuşmacılara katılımları için teşekkür belgesinin verilmesinin ardından sona erdi.
Güncel duyuru bulunmamaktadır.
27 Eylül 2025, Cumartesi - 88 defa okundu.
29 Eylül 2025, Pazartesi - 6079 defa okundu.
01 Ekim 2025, Çarşamba - 304 defa okundu.
26 Eylül 2025, Cuma - 245 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesinden 2 bilim insanı, Stanford Üniversitesi ve Elsevier iş birliğiyle hazırlanan Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde yer aldı.
25 Eylül 2025, Perşembe - 123 defa okundu.
38. Ahilik Haftası kapsamında Üniversitemizde Geçmişin İzinde, Geleceğin Peşinde Ahilik başlıklı panel gerçekleştirildi.
25 Eylül 2025, Perşembe - 119 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan’ı makamında ziyaret etti.
24 Eylül 2025, Çarşamba - 136 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencileri, 2025-2026 Akademik Yılı’nın ilk dersini, üniversitemize adını veren kahramanlık destanının yaşandığı Dumlupınar ilçesinde gerçekleştirdi.
23 Eylül 2025, Salı - 3393 defa okundu.
Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında gençlerimizin bilim, teknoloji ve mühendislik alanlarında sergilediği yeteneklerin vitrine çıktığı TEKNOFEST 2025 finallerinde, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri kazandıkları 6 ödülle büyük bir başarıya imza attı.
22 Eylül 2025, Pazartesi - 1052 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda 2025-2026 Akademik Yılında öğrenci kabulüne başlayan Karayolu Yük Taşıtı Sürücülüğü Programının açılış töreni gerçekleşti.