Öğretim Programı

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI
I. YARIYIL
Ders Kodu Ders Adı Sınıf Teori Uyg. Kredi AKTS Zorunlu/Seçmeli
  Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 1 2 0 2 2 Z
  Beslenme İlkeleri 1 3 0 3 4 Z
  Genel Turizm 1 3 0 3 4 Z
  Hijyen ve Sanitasyon 1 3 0 3 4 Z
  İngilizce I 1 4 0 4 5 Z
  Profesyonel Mutfak Yaşamına Giriş 1 3 0 3 5 Z
  Temel Sanat Eğitimi 1 3 0 3 4 Z
  Türk Dili I 1 2 0 2 2 Z
  TOPLAM 30  
II. YARIYIL
Ders Kodu Ders Adı Sınıf Teori Uyg. Kredi AKTS Zorunlu/Seçmeli
  Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 1 2 0 2 2 Z
  Gastronomi Tarihi 1 3 0 3 4 Z
  Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş 1 2 2 3 6 Z
  Genel İşletme 1 3 0 3 4 Z
  Gıda Bilimi 1 3 0 3 4 Z
  İngilizce II 1 4 0 4 5 Z
  İş Sağlığı ve Güvenliği 1 3 0 3 3 Z
  Kariyer Planlaması  1 2 0 2 2 Z
  Türk Dili II 1 2 0 2 2 Z
  TOPLAM 32  
III. YARIYIL
Ders Kodu Ders Adı Sınıf Teori Uyg. Kredi AKTS Zorunlu/Seçmeli
  Gıdalar ve Özellikleri I 2 3 0 3 5 Z
  İngilizce III  2 4 0 3 5 Z
  Mutfak Uygulama I 2 2 2 3 6 Z
  Yiyecek ve İçecek Servis Uygulamaları 2 2 1 3 5 Z
  Yiyecek ve İçecek Pazarlaması 2 3 0 3 5 Z
  Seçmeli Yabancı Dil I 2 4 0 4 4 S
 
Seçmeli Yabancı Dil I*
  -Almanca I
  -Arapça I
  -Fransızca I
           
  TOPLAM 30  
IV. YARIYIL
Ders Kodu Ders Adı Sınıf Teori Uyg. Kredi AKTS Zorunlu/Seçmeli
  Ekmek ve Pastacılık Uygulamaları I 2 2 2 3 5 Z
  Gıdalar ve Özellikleri II 2 3 0 3 5 Z
  İngilizce IV 2 4 0 4 5 Z
  Mönü Planlama ve Tasarımı 2 2 1 3 4 Z
  Seçmeli Yabancı Dil II 2 4 0 4 4 S
  Yönetim ve Organizasyon 2 3 0 3 4 Z
  STAJ I 2 0 0 0 3 Z
 
Seçmeli Yabancı Dil II*
  -Almanca II
  -Arapça II
  -Fransızca II
           
  TOPLAM 30  
V. YARIYIL
Ders Kodu Ders Adı Sınıf Teori Uyg. Kredi AKTS Zorunlu/Seçmeli
  ***Ekmek ve Pastacılık Uygulamaları II 3 2 2 3 6 Z
  Protokol ve Sosyal Davanış Kuralları 3 2 0 2 3 Z
  Mesleki İngilizce I 3 4 0 4 4 Z
  ***Mutfak Uygulama II 3 2 2 3 5 Z
  Seçmeli Ders Grubu I 3 3 0 3 4 S
  Seçmeli Ders Grubu I 3 3 0 3 4 S
  Seçmeli Yabancı Dil III 3 4 0 4 4 S
 
Seçmeli Yabancı Dil III*
  -Almanca III
  -Arapça III
  -Fransızca III
           
 
Seçmeli Ders Grubu I**
  -Fonksiyonel Gıdalar
  -Gastronomi ve Medya
  -Gastronomi ve Yemek Kültürü
  -Gıda Coğrafyası
  -Moleküler Gastronomi
  -Organik Tarım Uygulamaları
  -Örgütsel Davranış
  -Rekreasyon ve Animasyon Yönetimi
           
  TOPLAM 30  
VI. YARIYIL
Ders Kodu Ders Adı Sınıf Teori Uyg. Kredi AKTS Zorunlu/Seçmeli
  Dünya Mutfak Kültürleri ve Uygulamaları I 3 2 2 3 5 Z
  Genel Muhasebe 3 3 0 3 4 Z
  Mesleki İngilizce II 3 4 0 4 4 Z
  Türk Mutfak Kültürü Uygulamaları I 3 2 2 3 5 Z
  Seçmeli Ders Grubu II 3 3 0 3 4 S
  Seçmeli Ders Grubu II 3 3 0 3 4 S
  Seçmeli Yabancı Dil IV 3 4 0 4 4 S
 
Seçmeli Yabancı Dil IV*
  -Almanca IV
  -Arapça IV
  -Fransızca IV
           
 
Seçmeli Ders Grubu II**
  -***Çikolata ve Şeker Uygulamaları
  -Gastronomi ve Sürdürülebilirlik
  -Gıda Mikrobiyolojisi
  -***İleri Düzey Pastacılık ve Ekmekçilik
  -Konaklama İşletmeleri Yönetimi
  -Restoran Tasarımı
  -Seminer I
  -Turizm ve Çevre
           
  TOPLAM 30  
VII. YARIYIL
Ders Kodu Ders Adı Sınıf Teori Uyg. Kredi AKTS Zorunlu/Seçmeli
  ***Dünya Mutfak Kültürü ve Uygulamaları II 4 2 2 3 4 Z
  İnsan Kaynakları Yönetimi 4 3 0 3 3 Z
  Mesleki İngilizce III 4 4 0 4 4 Z
  ***Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları II 4 2 2 3 4 Z
  Gıdalarda Duyusal Analiz 4 3 0 3 3 Z
  Seçmeli Ders Grubu III 4 3 0 3 4 S
  Seçmeli Ders Grubu III 4 3 0 3 4 S
  Seçmeli Yabancı Dil V 4 4 0 4 4 Z
 
Seçmeli Yabancı Dil V*
  -Almanca V
  -Arapça V
  -Fransızca V
           
 
Seçmeli Ders Grubu III**
  -Anadolu Uygarlıkları ve Mitolojisi
  -Füzyon Mutfak Uygulamaları
  -Gastronomide Araştırma Yöntemleri
  -Osmanlı Saray Mutfağı
  -Topluma Hizmet Uygulamaları
  -Ürün Şekillendirme ve Modelajı
  -Yemek Sosyolojisi
  -Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık
           
  TOPLAM 30  
VIII. YARIYIL
Ders Kodu Ders Adı Sınıf Teori Uyg. Kredi AKTS Zorunlu/Seçmeli
  Girişimcilik 4 3 0 3 5 Z
  Mesleki İngilizce IV 4 4 0 4 4 Z
  Mutfak Akımları ve Trendler 4 2 1 3 5 Z
  Seçmeli Ders Grubu IV 4 3 0 3 4 S
  Seçmeli Ders Grubu IV 4 3 0 3 4 S
  Seçmeli Yabancı Dil VI 4 4 0 4 4 S
  STAJ II 4 0 0 0 3 Z
 
Seçmeli Yabancı Dil VI*
  -Almanca VI
  -Arapça VI
  -Fransızca VI
           
 
Seçmeli Ders Grubu IV**
  -Çay, Kahve ve Baharat
  -Gastronomi ve Antropoloji
  -Gıda Mevzuatı
  -Sosyal Sorumluluk ve Mesleki Etik
  -Seminer II
  -Vejetaryen Mutfağı
  -Yiyecek ve İçecek Maliyet Kontrolü
  -Yöresel Mutfak Uygulamaları
           
  TOPLAM 30  
* Bu ders grubundan 1 ders seçilecektir.
** Bu ders grubundan 2 ders seçilecektir.
*** simgesi bulunan dersler ön şartlı derslerdir. Buna göre;
-Mutfak Uygulamaları I, Mutfak Uygulamaları II dersinin,
-Ekmek ve Pastacılık Uygulamaları I, Ekmek ve Pastacılık Uygulamaları II dersinin,
-Ekmek ve Pastacılık Uygulamaları II, İleri Düzey Pastacılık ve Ekmekçilik dersinin,
-Ekmek ve Pastacılık Uygulamaları II, Çikolata ve Şeker Uygulamaları dersinin,
-Dünya Mutfak Kültürler ve Uygulamaları I, Dünya Mutfak Kültürleri ve Uygulamaları II dersinin,
-Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları I, Türk Mutfak Uygulamaları II dersinin ön şartıdır.
Son Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2024, Çarşamba