Öğretim Programı
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI | |||||||||||||
I. YARIYIL | |||||||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Sınıf | Teori | Uyg. | Kredi | AKTS | Zorunlu/Seçmeli | ||||||
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I | 1 | 2 | 0 | 2 | 2 | Z | |||||||
Beslenme İlkeleri | 1 | 3 | 0 | 3 | 4 | Z | |||||||
Genel Turizm | 1 | 3 | 0 | 3 | 4 | Z | |||||||
Hijyen ve Sanitasyon | 1 | 3 | 0 | 3 | 4 | Z | |||||||
İngilizce I | 1 | 4 | 0 | 4 | 5 | Z | |||||||
Profesyonel Mutfak Yaşamına Giriş | 1 | 3 | 0 | 3 | 5 | Z | |||||||
Temel Sanat Eğitimi | 1 | 3 | 0 | 3 | 4 | Z | |||||||
Türk Dili I | 1 | 2 | 0 | 2 | 2 | Z | |||||||
TOPLAM | 30 | ||||||||||||
II. YARIYIL | |||||||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Sınıf | Teori | Uyg. | Kredi | AKTS | Zorunlu/Seçmeli | ||||||
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II | 1 | 2 | 0 | 2 | 2 | Z | |||||||
Gastronomi Tarihi | 1 | 3 | 0 | 3 | 4 | Z | |||||||
Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş | 1 | 2 | 2 | 3 | 6 | Z | |||||||
Genel İşletme | 1 | 3 | 0 | 3 | 4 | Z | |||||||
Gıda Bilimi | 1 | 3 | 0 | 3 | 4 | Z | |||||||
İngilizce II | 1 | 4 | 0 | 4 | 5 | Z | |||||||
İş Sağlığı ve Güvenliği | 1 | 3 | 0 | 3 | 3 | Z | |||||||
Kariyer Planlaması | 1 | 2 | 0 | 2 | 2 | Z | |||||||
Türk Dili II | 1 | 2 | 0 | 2 | 2 | Z | |||||||
TOPLAM | 32 | ||||||||||||
III. YARIYIL | |||||||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Sınıf | Teori | Uyg. | Kredi | AKTS | Zorunlu/Seçmeli | ||||||
Gıdalar ve Özellikleri I | 2 | 3 | 0 | 3 | 5 | Z | |||||||
İngilizce III | 2 | 4 | 0 | 3 | 5 | Z | |||||||
Mutfak Uygulama I | 2 | 2 | 2 | 3 | 6 | Z | |||||||
Yiyecek ve İçecek Servis Uygulamaları | 2 | 2 | 1 | 3 | 5 | Z | |||||||
Yiyecek ve İçecek Pazarlaması | 2 | 3 | 0 | 3 | 5 | Z | |||||||
Seçmeli Yabancı Dil I | 2 | 4 | 0 | 4 | 4 | S | |||||||
Seçmeli Yabancı Dil I*
-Almanca I
-Arapça I
-Fransızca I
|
|||||||||||||
TOPLAM | 30 | ||||||||||||
IV. YARIYIL | |||||||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Sınıf | Teori | Uyg. | Kredi | AKTS | Zorunlu/Seçmeli | ||||||
Ekmek ve Pastacılık Uygulamaları I | 2 | 2 | 2 | 3 | 5 | Z | |||||||
Gıdalar ve Özellikleri II | 2 | 3 | 0 | 3 | 5 | Z | |||||||
İngilizce IV | 2 | 4 | 0 | 4 | 5 | Z | |||||||
Mönü Planlama ve Tasarımı | 2 | 2 | 1 | 3 | 4 | Z | |||||||
Seçmeli Yabancı Dil II | 2 | 4 | 0 | 4 | 4 | S | |||||||
Yönetim ve Organizasyon | 2 | 3 | 0 | 3 | 4 | Z | |||||||
STAJ I | 2 | 0 | 0 | 0 | 3 | Z | |||||||
Seçmeli Yabancı Dil II*
-Almanca II
-Arapça II
-Fransızca II
|
|||||||||||||
TOPLAM | 30 | ||||||||||||
V. YARIYIL | |||||||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Sınıf | Teori | Uyg. | Kredi | AKTS | Zorunlu/Seçmeli | ||||||
***Ekmek ve Pastacılık Uygulamaları II | 3 | 2 | 2 | 3 | 6 | Z | |||||||
Protokol ve Sosyal Davanış Kuralları | 3 | 2 | 0 | 2 | 3 | Z | |||||||
Mesleki İngilizce I | 3 | 4 | 0 | 4 | 4 | Z | |||||||
***Mutfak Uygulama II | 3 | 2 | 2 | 3 | 5 | Z | |||||||
Seçmeli Ders Grubu I | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 | S | |||||||
Seçmeli Ders Grubu I | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 | S | |||||||
Seçmeli Yabancı Dil III | 3 | 4 | 0 | 4 | 4 | S | |||||||
Seçmeli Yabancı Dil III*
-Almanca III
-Arapça III
-Fransızca III
|
|||||||||||||
Seçmeli Ders Grubu I**
-Fonksiyonel Gıdalar
-Gastronomi ve Medya
-Gastronomi ve Yemek Kültürü
-Gıda Coğrafyası
-Moleküler Gastronomi
-Organik Tarım Uygulamaları
-Örgütsel Davranış
-Rekreasyon ve Animasyon Yönetimi
|
|||||||||||||
TOPLAM | 30 | ||||||||||||
VI. YARIYIL | |||||||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Sınıf | Teori | Uyg. | Kredi | AKTS | Zorunlu/Seçmeli | ||||||
Dünya Mutfak Kültürleri ve Uygulamaları I | 3 | 2 | 2 | 3 | 5 | Z | |||||||
Genel Muhasebe | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 | Z | |||||||
Mesleki İngilizce II | 3 | 4 | 0 | 4 | 4 | Z | |||||||
Türk Mutfak Kültürü Uygulamaları I | 3 | 2 | 2 | 3 | 5 | Z | |||||||
Seçmeli Ders Grubu II | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 | S | |||||||
Seçmeli Ders Grubu II | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 | S | |||||||
Seçmeli Yabancı Dil IV | 3 | 4 | 0 | 4 | 4 | S | |||||||
Seçmeli Yabancı Dil IV*
-Almanca IV
-Arapça IV
-Fransızca IV
|
|||||||||||||
Seçmeli Ders Grubu II**
-***Çikolata ve Şeker Uygulamaları
-Gastronomi ve Sürdürülebilirlik
-Gıda Mikrobiyolojisi
-***İleri Düzey Pastacılık ve Ekmekçilik
-Konaklama İşletmeleri Yönetimi
-Restoran Tasarımı
-Seminer I
-Turizm ve Çevre
|
|||||||||||||
TOPLAM | 30 | ||||||||||||
VII. YARIYIL | |||||||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Sınıf | Teori | Uyg. | Kredi | AKTS | Zorunlu/Seçmeli | ||||||
***Dünya Mutfak Kültürü ve Uygulamaları II | 4 | 2 | 2 | 3 | 4 | Z | |||||||
İnsan Kaynakları Yönetimi | 4 | 3 | 0 | 3 | 3 | Z | |||||||
Mesleki İngilizce III | 4 | 4 | 0 | 4 | 4 | Z | |||||||
***Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları II | 4 | 2 | 2 | 3 | 4 | Z | |||||||
Gıdalarda Duyusal Analiz | 4 | 3 | 0 | 3 | 3 | Z | |||||||
Seçmeli Ders Grubu III | 4 | 3 | 0 | 3 | 4 | S | |||||||
Seçmeli Ders Grubu III | 4 | 3 | 0 | 3 | 4 | S | |||||||
Seçmeli Yabancı Dil V | 4 | 4 | 0 | 4 | 4 | Z | |||||||
Seçmeli Yabancı Dil V*
-Almanca V
-Arapça V
-Fransızca V
|
|||||||||||||
Seçmeli Ders Grubu III**
-Anadolu Uygarlıkları ve Mitolojisi
-Füzyon Mutfak Uygulamaları
-Gastronomide Araştırma Yöntemleri
-Osmanlı Saray Mutfağı
-Topluma Hizmet Uygulamaları
-Ürün Şekillendirme ve Modelajı
-Yemek Sosyolojisi
-Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık
|
|||||||||||||
TOPLAM | 30 | ||||||||||||
VIII. YARIYIL | |||||||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Sınıf | Teori | Uyg. | Kredi | AKTS | Zorunlu/Seçmeli | ||||||
Girişimcilik | 4 | 3 | 0 | 3 | 5 | Z | |||||||
Mesleki İngilizce IV | 4 | 4 | 0 | 4 | 4 | Z | |||||||
Mutfak Akımları ve Trendler | 4 | 2 | 1 | 3 | 5 | Z | |||||||
Seçmeli Ders Grubu IV | 4 | 3 | 0 | 3 | 4 | S | |||||||
Seçmeli Ders Grubu IV | 4 | 3 | 0 | 3 | 4 | S | |||||||
Seçmeli Yabancı Dil VI | 4 | 4 | 0 | 4 | 4 | S | |||||||
STAJ II | 4 | 0 | 0 | 0 | 3 | Z | |||||||
Seçmeli Yabancı Dil VI*
-Almanca VI
-Arapça VI
-Fransızca VI
|
|||||||||||||
Seçmeli Ders Grubu IV**
-Çay, Kahve ve Baharat
-Gastronomi ve Antropoloji
-Gıda Mevzuatı
-Sosyal Sorumluluk ve Mesleki Etik
-Seminer II
-Vejetaryen Mutfağı
-Yiyecek ve İçecek Maliyet Kontrolü
-Yöresel Mutfak Uygulamaları
|
|||||||||||||
TOPLAM | 30 | ||||||||||||
|
Son Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2024, Çarşamba