T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından 2. ve 3. sınıf öğrencilerine staj bilgilendirme konferansı düzenlendi. Konferansta, Doç. Dr. Serdar Eren staj yapılabilecek işletmeler ve CV hazırlama hakkında; Öğr. Gör. Erdoğan Bozan ve Öğr. Gör. Fatih Yıldırım staj deneyimleri konularında; Arş. Gör. Kübra Kırbaç ise staj öncesi, süreçte ve sonrasında yapılması gereken işlemler hakkında detaylı bilgiler verdi.
03.12.2024 tarihinde Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Özkan Demir'in Profesyonel Mutfak Yaşamına Giriş dersi kapsamında Pirge Bıçak Akademisi semineri gerçekleştirildi. Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aslı Boru İpek, Fakültemizin akademisyen ve öğrencilerinin katılım sağladığı etkinlikte Pirge Temsilcisi Fırat Erbil, bıçağın yapısı, tutuş şekilleri, mutfakta kullanıldığı yere göre çeşitleri, renk kodlamaları, doğrama tekniklerinde bıçağın önemi, pastacılıkta kesici aletler, bıçak bilenirken dikkat edilmesi gereken noktalar ve bıçakların temizlenmesi konusundaki bilgileri öğrencilerle paylaştı. Etkinlik esnasında konuyla ilgili Erbil'in yönelttiği soruları doğru bilen ilk 3 öğrenciye Pirge bıçaklarından hediye edildi. Etkinlik, Dekan Yardımcımız Aslı Boru İpek'in Fırat Erbil'e teşekkür belgesinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.
23 Mayıs 2024 tarihinde Fakültemiz Konferans Salonu'nda Türk Mutfağı Haftası kapsamında Doç. Dr. Serdar Eren ve Doç. Dr. Kansu Gençer moderatörülüğünde "Kütahya Mutfağının Pazarlanması" isimli söyleşi gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Prof. Dr. Rahman Temizkan ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Doç. Dr. Olcay Kılınç konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye; Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Boz, Kütahya İl Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katılım sağladı. Söyleşide, Türk Mutfağı'nın dünden bugüne gelişimi, zenginlikleri, tanıtılması, pazarlanması ve korunması için yapılabilecekler, coğrafi işaret sistemi, somut olmayan kültürel mirasımızın sürdürülebilirliği konularında bilgi alışverişinde bulunuldu. Bunun yanı sıra Kütahya Mutfağı'nın tarihsel süreci ve geleneksel tarifleri, güçlü veya zayıf yönleri, tanıtımı için yapılabilecekler hakkında bilgiler verildi. Söyleşi sonrası konuşmacılar öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Söyleşi, konuşmacılara katılımları için teşekkür belgesinin verilmesinin ardından sona erdi.
Güncel duyuru bulunmamaktadır.
22 Mayıs 2025, Perşembe - 167 defa okundu.
22 Mayıs 2025, Perşembe - 218 defa okundu.
22 Mayıs 2025, Perşembe - 230 defa okundu.
21 Mayıs 2025, Çarşamba - 313 defa okundu.
Semerkant Devlet Üniversitesi Türkoloji Enstitüsü tarafından düzenlenen kültürel etkinlik kapsamında, ünlü Türk ressam Ahmet Yakupoğlu’nun sanat anlayışı ve Ahmet Yakupoğlu Müzemiz, Özbekistan’da katılımcılara aktarıldı.
20 Mayıs 2025, Salı - 396 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri, 15-18 Mayıs 2025 tarihleri arasında Diyarbakır’da düzenlenen Türkiye Üniversiteler Arası Atletizm Şampiyonası’nda birincilik, ikincilik ve üçüncülük dereceleri elde etti.
19 Mayıs 2025, Pazartesi - 171 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu, Tavşanlı Bilimsel Sosyokültürel ve Mesleki Araştırmalar Topluluğu tarafından düzenlenen Enerji Verimliliği ve Enerji Yönetimi adlı etkinliğe ev sahipliği yaptı.
17 Mayıs 2025, Cumartesi - 652 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü Engelliler Haftası Semineri ve Atölye Uygulamaları ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Karma Sergisi’ne ev sahipliği yaptı.
16 Mayıs 2025, Cuma - 1116 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Dış İlişkiler ve Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen International Staff Week, bu yıl üçünü kez Future-Ready Academia: Digitalization Across Disciplines temasıyla Güzel Sanatlar Fakültemizin ev sahipliğinde düzenlendi.
16 Mayıs 2025, Cuma - 1124 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi için düzenlenen akademik teşvik ve akademik yükseltme törenleri fakültemizin fuaye alanında Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.