Türk Mutfağı Haftası: Kütahya Mutfağının Pazarlanması

23 Mayıs 2024 tarihinde Fakültemiz Konferans Salonu'nda Türk Mutfağı Haftası kapsamında Doç. Dr. Serdar Eren ve Doç. Dr. Kansu Gençer moderatörülüğünde "Kütahya Mutfağının Pazarlanması" isimli söyleşi gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Prof. Dr. Rahman Temizkan ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Doç. Dr. Olcay Kılınç konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye; Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Boz, Kütahya İl Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katılım sağladı.

Söyleşide, Türk Mutfağı'nın dünden bugüne gelişimi, zenginlikleri, tanıtılması, pazarlanması ve korunması için yapılabilecekler, coğrafi işaret sistemi, somut olmayan kültürel mirasımızın sürdürülebilirliği konularında bilgi alışverişinde bulunuldu. Bunun yanı sıra Kütahya Mutfağı'nın tarihsel süreci ve geleneksel tarifleri, güçlü veya zayıf yönleri, tanıtımı için yapılabilecekler hakkında bilgiler verildi. Söyleşi sonrası konuşmacılar öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Söyleşi, konuşmacılara katılımları için teşekkür belgesinin verilmesinin ardından sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2024, Cuma