T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından 2. ve 3. sınıf öğrencilerine staj bilgilendirme konferansı düzenlendi. Konferansta, Doç. Dr. Serdar Eren staj yapılabilecek işletmeler ve CV hazırlama hakkında; Öğr. Gör. Erdoğan Bozan ve Öğr. Gör. Fatih Yıldırım staj deneyimleri konularında; Arş. Gör. Kübra Kırbaç ise staj öncesi, süreçte ve sonrasında yapılması gereken işlemler hakkında detaylı bilgiler verdi.
03.12.2024 tarihinde Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Özkan Demir'in Profesyonel Mutfak Yaşamına Giriş dersi kapsamında Pirge Bıçak Akademisi semineri gerçekleştirildi. Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aslı Boru İpek, Fakültemizin akademisyen ve öğrencilerinin katılım sağladığı etkinlikte Pirge Temsilcisi Fırat Erbil, bıçağın yapısı, tutuş şekilleri, mutfakta kullanıldığı yere göre çeşitleri, renk kodlamaları, doğrama tekniklerinde bıçağın önemi, pastacılıkta kesici aletler, bıçak bilenirken dikkat edilmesi gereken noktalar ve bıçakların temizlenmesi konusundaki bilgileri öğrencilerle paylaştı. Etkinlik esnasında konuyla ilgili Erbil'in yönelttiği soruları doğru bilen ilk 3 öğrenciye Pirge bıçaklarından hediye edildi. Etkinlik, Dekan Yardımcımız Aslı Boru İpek'in Fırat Erbil'e teşekkür belgesinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.
23 Mayıs 2024 tarihinde Fakültemiz Konferans Salonu'nda Türk Mutfağı Haftası kapsamında Doç. Dr. Serdar Eren ve Doç. Dr. Kansu Gençer moderatörülüğünde "Kütahya Mutfağının Pazarlanması" isimli söyleşi gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Prof. Dr. Rahman Temizkan ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Doç. Dr. Olcay Kılınç konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye; Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Boz, Kütahya İl Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katılım sağladı. Söyleşide, Türk Mutfağı'nın dünden bugüne gelişimi, zenginlikleri, tanıtılması, pazarlanması ve korunması için yapılabilecekler, coğrafi işaret sistemi, somut olmayan kültürel mirasımızın sürdürülebilirliği konularında bilgi alışverişinde bulunuldu. Bunun yanı sıra Kütahya Mutfağı'nın tarihsel süreci ve geleneksel tarifleri, güçlü veya zayıf yönleri, tanıtımı için yapılabilecekler hakkında bilgiler verildi. Söyleşi sonrası konuşmacılar öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Söyleşi, konuşmacılara katılımları için teşekkür belgesinin verilmesinin ardından sona erdi.
Güncel duyuru bulunmamaktadır.
28 Ağustos 2025, Perşembe - 6014 defa okundu.
29 Ağustos 2025, Cuma - 3749 defa okundu.
02 Eylül 2025, Salı - 4575 defa okundu.
14 Ağustos 2025, Perşembe - 203 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından ilk kez düzenlenen ve Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültemizin ev sahipliği yaptığı Dekanlar Toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın katılımıyla gerçekleşti.
12 Ağustos 2025, Salı - 519 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin 1-10 Ağustos tarihleri arasında Sera AVM’de gerçekleştirdiği Tanıtım Günleri’nde aday öğrenciler, üniversitemizin bölümleri ve sunduğu olanaklar hakkında akademik personelimizden bilgi aldı.
12 Ağustos 2025, Salı - 313 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKÜ UİM), ev sahipliğinde 14 üniversite temsilcisinin katılımıyla düzenlenen Staj Konsorsiyum Toplantısı’na katıldı.
06 Ağustos 2025, Çarşamba - 1274 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, farklı kurumlardan destek alarak bilimsel çalışmalar yürüten akademisyenlerimiz ve ekipleriyle bir araya geldi.
06 Ağustos 2025, Çarşamba - 799 defa okundu.
Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ı makamında ziyaret etti.
04 Ağustos 2025, Pazartesi - 954 defa okundu.
Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel ile rektörlük makamında bir araya geldi.