T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından 2. ve 3. sınıf öğrencilerine staj bilgilendirme konferansı düzenlendi. Konferansta, Doç. Dr. Serdar Eren staj yapılabilecek işletmeler ve CV hazırlama hakkında; Öğr. Gör. Erdoğan Bozan ve Öğr. Gör. Fatih Yıldırım staj deneyimleri konularında; Arş. Gör. Kübra Kırbaç ise staj öncesi, süreçte ve sonrasında yapılması gereken işlemler hakkında detaylı bilgiler verdi.
03.12.2024 tarihinde Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Özkan Demir'in Profesyonel Mutfak Yaşamına Giriş dersi kapsamında Pirge Bıçak Akademisi semineri gerçekleştirildi. Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aslı Boru İpek, Fakültemizin akademisyen ve öğrencilerinin katılım sağladığı etkinlikte Pirge Temsilcisi Fırat Erbil, bıçağın yapısı, tutuş şekilleri, mutfakta kullanıldığı yere göre çeşitleri, renk kodlamaları, doğrama tekniklerinde bıçağın önemi, pastacılıkta kesici aletler, bıçak bilenirken dikkat edilmesi gereken noktalar ve bıçakların temizlenmesi konusundaki bilgileri öğrencilerle paylaştı. Etkinlik esnasında konuyla ilgili Erbil'in yönelttiği soruları doğru bilen ilk 3 öğrenciye Pirge bıçaklarından hediye edildi. Etkinlik, Dekan Yardımcımız Aslı Boru İpek'in Fırat Erbil'e teşekkür belgesinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.
23 Mayıs 2024 tarihinde Fakültemiz Konferans Salonu'nda Türk Mutfağı Haftası kapsamında Doç. Dr. Serdar Eren ve Doç. Dr. Kansu Gençer moderatörülüğünde "Kütahya Mutfağının Pazarlanması" isimli söyleşi gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Prof. Dr. Rahman Temizkan ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Doç. Dr. Olcay Kılınç konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye; Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Boz, Kütahya İl Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katılım sağladı. Söyleşide, Türk Mutfağı'nın dünden bugüne gelişimi, zenginlikleri, tanıtılması, pazarlanması ve korunması için yapılabilecekler, coğrafi işaret sistemi, somut olmayan kültürel mirasımızın sürdürülebilirliği konularında bilgi alışverişinde bulunuldu. Bunun yanı sıra Kütahya Mutfağı'nın tarihsel süreci ve geleneksel tarifleri, güçlü veya zayıf yönleri, tanıtımı için yapılabilecekler hakkında bilgiler verildi. Söyleşi sonrası konuşmacılar öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Söyleşi, konuşmacılara katılımları için teşekkür belgesinin verilmesinin ardından sona erdi.
Güncel duyuru bulunmamaktadır.
09 Aralık 2025, Salı - 145 defa okundu.
09 Aralık 2025, Salı - 109 defa okundu.
09 Aralık 2025, Salı - 110 defa okundu.
08 Aralık 2025, Pazartesi - 102 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Yetenek Kazanımı ve Mesleki Gelişim Projesi kapsamında, Oğuzhan Balım ve Sara Sülün’ün konuşmacı olduğu etkinlik, Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
06 Aralık 2025, Cumartesi - 270 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, 2025 UI GreenMetric Dünya Üniversiteler Sıralaması’nda dünyada 177., Türkiye’de 17. sırada yer alarak sürdürülebilirlik alanındaki yükselişini sürdürdü.
06 Aralık 2025, Cumartesi - 307 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Uzay ve Havacılık Topluluğu tarafından düzenlenen Devfest’25, Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
05 Aralık 2025, Cuma - 208 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Sera AVM’de Engelsiz Cafe etkinliği düzenlendi.
05 Aralık 2025, Cuma - 321 defa okundu.
DPÜ Eğitim Fakültesi öğrencileri, öğretim üyemiz Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal’ın yönetmeni olduğu Çekmez Köy oyunu ile kendi yazıp yönettikleri tiyatro oyunlarının ilkini Kütahya İl Millî Eğitim Müdürlüğünde sahneledi.
04 Aralık 2025, Perşembe - 60 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültemizin eş güdümünde Eğlence Festivali’ne Tavşanlı Yerleşkemiz ev sahipliği yaptı.