T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından 2. ve 3. sınıf öğrencilerine staj bilgilendirme konferansı düzenlendi. Konferansta, Doç. Dr. Serdar Eren staj yapılabilecek işletmeler ve CV hazırlama hakkında; Öğr. Gör. Erdoğan Bozan ve Öğr. Gör. Fatih Yıldırım staj deneyimleri konularında; Arş. Gör. Kübra Kırbaç ise staj öncesi, süreçte ve sonrasında yapılması gereken işlemler hakkında detaylı bilgiler verdi.
03.12.2024 tarihinde Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Özkan Demir'in Profesyonel Mutfak Yaşamına Giriş dersi kapsamında Pirge Bıçak Akademisi semineri gerçekleştirildi. Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aslı Boru İpek, Fakültemizin akademisyen ve öğrencilerinin katılım sağladığı etkinlikte Pirge Temsilcisi Fırat Erbil, bıçağın yapısı, tutuş şekilleri, mutfakta kullanıldığı yere göre çeşitleri, renk kodlamaları, doğrama tekniklerinde bıçağın önemi, pastacılıkta kesici aletler, bıçak bilenirken dikkat edilmesi gereken noktalar ve bıçakların temizlenmesi konusundaki bilgileri öğrencilerle paylaştı. Etkinlik esnasında konuyla ilgili Erbil'in yönelttiği soruları doğru bilen ilk 3 öğrenciye Pirge bıçaklarından hediye edildi. Etkinlik, Dekan Yardımcımız Aslı Boru İpek'in Fırat Erbil'e teşekkür belgesinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.
23 Mayıs 2024 tarihinde Fakültemiz Konferans Salonu'nda Türk Mutfağı Haftası kapsamında Doç. Dr. Serdar Eren ve Doç. Dr. Kansu Gençer moderatörülüğünde "Kütahya Mutfağının Pazarlanması" isimli söyleşi gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Prof. Dr. Rahman Temizkan ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Doç. Dr. Olcay Kılınç konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye; Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Boz, Kütahya İl Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katılım sağladı. Söyleşide, Türk Mutfağı'nın dünden bugüne gelişimi, zenginlikleri, tanıtılması, pazarlanması ve korunması için yapılabilecekler, coğrafi işaret sistemi, somut olmayan kültürel mirasımızın sürdürülebilirliği konularında bilgi alışverişinde bulunuldu. Bunun yanı sıra Kütahya Mutfağı'nın tarihsel süreci ve geleneksel tarifleri, güçlü veya zayıf yönleri, tanıtımı için yapılabilecekler hakkında bilgiler verildi. Söyleşi sonrası konuşmacılar öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Söyleşi, konuşmacılara katılımları için teşekkür belgesinin verilmesinin ardından sona erdi.
Güncel duyuru bulunmamaktadır.
28 Ağustos 2025, Perşembe - 3478 defa okundu.
29 Ağustos 2025, Cuma - 1184 defa okundu.
02 Eylül 2025, Salı - 2009 defa okundu.
23 Temmuz 2025, Çarşamba - 234 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), yenilenebilir ve yeşil enerji alanında destek alan iki önemli projede yer alarak uluslararası alanda ses getiren bir başarıya imza attı.
23 Temmuz 2025, Çarşamba - 230 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, yaklaşan üniversite tercih dönemi öncesinde Kütahya’daki Millî Eğitim Bakanlığına bağlı liselerde görev yapan müdürlerle düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
22 Temmuz 2025, Salı - 416 defa okundu.
Üniversitemiz ve Kütahya İlahiyat Mezunları Derneği (KİMDER) iş birliğiyle Arapça Hazırlık Sınıfı’nı başarıyla tamamlayan İlahiyat Fakültemizin öğrencileri Ürdün’de dil eğitimi alacak.
21 Temmuz 2025, Pazartesi - 487 defa okundu.
Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak başkanlığındaki DPÜ heyeti, İŞKUR ve TOBB iş birliğiyle hayata geçirilen ve paydaş kurumlardan Kütahya Ticaret Borsasının (KÜTBO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYEP) kapsamındaki toplantıya katıldı.
17 Temmuz 2025, Perşembe - 2137 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Ercan Taşkın, düzenlenen törenle görevi Rektörümüz ve Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’tan devraldı.
14 Temmuz 2025, Pazartesi - 1424 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından düzenlenen panel ve sergi programıyla 15 Temmuz’un milletimize kazandırdığı birlik ve direniş ruhu bir kez daha vurgulandı.