T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından 2. ve 3. sınıf öğrencilerine staj bilgilendirme konferansı düzenlendi. Konferansta, Doç. Dr. Serdar Eren staj yapılabilecek işletmeler ve CV hazırlama hakkında; Öğr. Gör. Erdoğan Bozan ve Öğr. Gör. Fatih Yıldırım staj deneyimleri konularında; Arş. Gör. Kübra Kırbaç ise staj öncesi, süreçte ve sonrasında yapılması gereken işlemler hakkında detaylı bilgiler verdi.
03.12.2024 tarihinde Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Özkan Demir'in Profesyonel Mutfak Yaşamına Giriş dersi kapsamında Pirge Bıçak Akademisi semineri gerçekleştirildi. Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aslı Boru İpek, Fakültemizin akademisyen ve öğrencilerinin katılım sağladığı etkinlikte Pirge Temsilcisi Fırat Erbil, bıçağın yapısı, tutuş şekilleri, mutfakta kullanıldığı yere göre çeşitleri, renk kodlamaları, doğrama tekniklerinde bıçağın önemi, pastacılıkta kesici aletler, bıçak bilenirken dikkat edilmesi gereken noktalar ve bıçakların temizlenmesi konusundaki bilgileri öğrencilerle paylaştı. Etkinlik esnasında konuyla ilgili Erbil'in yönelttiği soruları doğru bilen ilk 3 öğrenciye Pirge bıçaklarından hediye edildi. Etkinlik, Dekan Yardımcımız Aslı Boru İpek'in Fırat Erbil'e teşekkür belgesinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.
23 Mayıs 2024 tarihinde Fakültemiz Konferans Salonu'nda Türk Mutfağı Haftası kapsamında Doç. Dr. Serdar Eren ve Doç. Dr. Kansu Gençer moderatörülüğünde "Kütahya Mutfağının Pazarlanması" isimli söyleşi gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Prof. Dr. Rahman Temizkan ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Doç. Dr. Olcay Kılınç konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye; Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Boz, Kütahya İl Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katılım sağladı. Söyleşide, Türk Mutfağı'nın dünden bugüne gelişimi, zenginlikleri, tanıtılması, pazarlanması ve korunması için yapılabilecekler, coğrafi işaret sistemi, somut olmayan kültürel mirasımızın sürdürülebilirliği konularında bilgi alışverişinde bulunuldu. Bunun yanı sıra Kütahya Mutfağı'nın tarihsel süreci ve geleneksel tarifleri, güçlü veya zayıf yönleri, tanıtımı için yapılabilecekler hakkında bilgiler verildi. Söyleşi sonrası konuşmacılar öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Söyleşi, konuşmacılara katılımları için teşekkür belgesinin verilmesinin ardından sona erdi.
Güncel duyuru bulunmamaktadır.
08 Eylül 2025, Pazartesi - 119 defa okundu.
10 Eylül 2025, Çarşamba - 3261 defa okundu.
22 Eylül 2025, Pazartesi - 305 defa okundu.
05 Eylül 2025, Cuma - 128 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Ahmet Yakupoğlu anısına düzenleyeceği 4. Uluslararası Sanat - Tasarım Sempozyumu ve Kültür-Sanat Etkinlikleri’nin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.
04 Eylül 2025, Perşembe - 562 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin Eylül ayındaki ilk senato toplantısı Dumlupınar ilçesinde şehitlerimizin manevi huzurunda gerçekleştirildi.
04 Eylül 2025, Perşembe - 102 defa okundu.
Üniversitemizin yürütücülüğündeki 3. Yaş Üniversitesi kapsamında kursiyerlerimiz Engelsiz Öğrenci Birimi’nde desen boyama etkinliğine katıldılar.
04 Eylül 2025, Perşembe - 213 defa okundu.
Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’yi makamında ağırladı.
04 Eylül 2025, Perşembe - 229 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, araştırma ekosistemini güçlendiren ulusal ve uluslararası projelerle 115 milyon TL’lik desteğe hak kazanarak önemli bir başarıya imza attı.
03 Eylül 2025, Çarşamba - 215 defa okundu.
DPÜ Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin öncülüğünde düzenlenen Aile Üniversitesi açılış töreni, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.